Winterbanden

Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Het is dus verstandig om in de herfst- en winterperiode zomerbanden te wisselen voor winterbanden. Een winterband heeft een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan deze weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber namelijk harder. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse omstandigheden. Hierdoor profiteert u van een betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid.
Ook het profiel van de winterband verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek. Daardoor worden sneeuw en regen optimaal afgevoerd.
Wij adviseren om winterbanden te monteren bij temperaturen onder de 7°C. Het profiel van winterbanden is uitermate geschikt om regen, sneeuw en ijs beter af te voeren. Dus ook bij natte weersomstandigheden zorgen winterbanden voor meer grip en een kortere remweg.

Kortere remafstand met winterbanden

Onder de 7°C hebben winterbanden een beduidend kortere remafstand dan zomerbanden. Bij een snelheid van 100 km/u sta je bijna 4 meter eerder stil! Bij besneeuwd wegdek is het verschil nog veel groter.
Die gewonnen meters kunnen het leven van jou en anderen redden. Speel op veilig en bestel je winterbanden bij BANDENCENTRALE DEBELS

Let op: De remafstanden in de voorbeelden hierboven zijn gemeten met ‘standaardvoertuigen’. De voorbeelden zijn ter illustratie. De remafstand is afhankelijk van veel factoren.

Maak een afspraak

In de drukke wisselperiode werken we steeds op afspraak. Zo vermijd je lange wachttijden en word je snel geholpen. Een wissel duurt ongeveer 30 minuten tot een uur, afhankelijk van de werken die we moeten uitvoeren.
De eenvoudigste manier om een afspraak te maken is telefoneren op het nummer 09/3861359

Stockage

Uw banden/ wielen worden bij ons GRATIS* vakkundig gestockeerd tot aan het volgende seizoen.
* Op voorwaarde dat er elk seizoen effectief gewisseld wordt
* Enkel van toepassing als de winterbanden bij ons aangekocht werden.
* Bij afhaling van gestockeerde banden/wielen (zonder wissel) wordt wél een stockage/handelingskost aangerekend.